RECEPT: Dekorations glasyr & Chokladtryffel
Lite recept som användes till tårtorna idag, bottnarna kommer imorgon eller åå söndag!
Dekorations glasyr:
6 tsk florsocker
11/2 tsk vatten/jordgubbssaft/ apelsindryck/ annan vätska beroende på färg och smak
Blanda ihop i en skål och täck över med plastfilm direkt på glasyrens yta, annars bildas ett hårt skal! Fyll en Zip Lock påse och klipp ett hål i ens hörnet.
Chokladtryffel:
150 g mörkchoklad
150 g vispgrädde
50 g honung
55 g tärnat, rumsvarmt smör
Koka upp grädde och honung.
Hacka chokladen och häll över uppkokad grädd&honungsblandning, blanda sedan i smörkuberna och rör med slickepot tills den är svalnad. Täck över och låt stå i kylen minst 5 timmar.
Nu en bild där båda recepten syns utanpå!