RECEPT: Tårtbotten

Idag kom jag äntligen att lägga ut mitt tårtbotten recept, jag ger tips på olika smaksättningar längst ner!

Basrecept tårtbotten:
2 ägg
2 dl socker
4 dl mjöl ( vi använde sempers gluten- fria mix)
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker eller 1/2 tsk vanilj-pulver
75 gr smält smör
1 dl vatten

1. Smält smöret och häll i vattnet.
2. Vispa ägg och socker vit och pösigt i en stor bunke.
3. Blanda mjöl, vaniljsocker,bakpulver (och även annan smaksättning utom vätska) i en liten bunke.
4. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet.
5. Koka upp smöret och häll i smeten. Oroa er inte om den är tjock innan smöret kommit i, de ska vara så.
6. Smöra och bröa en form på ca 25 cm (om ni inte har en mindre med hög kant, vi använde PME arts and krafts 6"/ 15,2 cm x 4"/ ca 11 cm) väldigt noga.
7. Ställ i ugn på 175 gr ca 45 min ( liten hög form ska täckas över med aluminiumfolie och sättas i ugnen ca 30 min, sen tas folien av och kakan gräddas tills en tandpetare kommer ut smulfri/ smetfri)
8. Låt kakan stå i sin form ca 1 timme innan den stjälps upp.

Smaksättningar:
Choklad: 2 msk kakao och ca 1 dl hackad choklad ( valfritt)
Lime/Citron/Apelsin: Skal och saft ( hälls ner i slutet) efter smak.
Jordgubb: Häll jordgubbssaft i stället för vatten i smöret, färga även med lite pastafärg i rosa!
Cocos: 5 msk Cocos + essense ( valfri)

RSS 2.0